perjantai 4. heinäkuuta 2014

Iloisia uutisia



Tänään sain vihdoinkin odottamiani ilouutisia. Kaikki paperini ovat kunnossa ja voin aloittaa työt maanantaina. Kyseessä on kaupungin ainoa hotelli ja aloitan siellä osa-aikaisen siivoojan töissä. Vaikka palkka ei olekkaan mikään kaikista mahtavin ja työtunnit jäävät vähäisiksi niin olen todella innoissani. Pankkitilini saldon laskeminen kun on saatava pysähtymään. 

Se täytyy kyllä myöntää että työnhaku ei ole ollut helppoa. Ei sitten yhtään. Tähän mennessä olen tehnyt töitä Meksikolaisen ja hollantilaisen ravintolan yhdistelmässä, jossa palkka oli 6e/tunti. Työnkuvaani kuului joko baarin takana työskentely jolloin valmistin juomia ja jälkiruokia tarjoilijoille jotka veivät ne sitten pöytiin. Yhden vuoron tein myös salin puolella jossa kannoin juomia ja ruokia pöytiin sekä siivosin pöytiä asiakkaiden jäljiltä. Tietenkin ajaudun välillä ottamaan myös juomatilauksia ja tekemään muutakin vaikkei se työnkuvaan kuulunutkaan. Joskus sille tarjoilijan taustalleen vain ei voi mitään. Vielä huomenna olisi tarkoitus tässä ravintolassa yksi vuoro heittää ja sitten se olisi ohitse.

Toinen työpaikkani oli taimitarhalla. Pyöräilyä tuli päivässä yhteensä 25km ja yleensä työpäivään matkoineen tuhrautui 12h. Työnkuvaani kuului taimien tökkiminen multaan pienessä huoneessa missä ilmanvaihto ei pelannut ja työkavereina minulla oli 10 englannin kielentaidotonta puolalaisnaista. Melkein kokonaiset neljä päivää jaksoin vaikka melkein joka ilta itkin kipeitä lihaksiani ja sitä pahoinvointia jonka huoneen ilma minulle tuotti. Vasta torstaina kun meinasin pyörtyä moneen otteeseen niin puolalaiset taluttivat minut ainoan englanninkielen taitoisen henkilön luokse ja hetken levättyäni otin lopputilin. Itse en ainakaan ole valmis uhraamaan terveyttäni edes unelmani tähden. 

Kun sitten uusi pomoni varoitteli siitä miten siivoojan työ on raskasta minun olisi tehnyt mieli nauraa. Suomessa työskentelin välillä siivoojana sairaalassa, joten osaan jo odottaa millaista työ tulee olemaan. Hotellissa siivotessa ei kuitenkaan tarvitse pelätä että saat sairaalabakteerin tai muun vakavan taudin, vaikka myönnän etten tule olemaan innoissani jos löydän jostain verta tai jotain vastaavaa.

Kuvia tulen lisäämään blogiini kun vain löydän kamerani jostain täältä muuttolaatikoiden keskeltä.

1 kommentti:

  1. Jään kyllä ilo mielin seuraamaan sun blogia! Kirjotat tosi hyvin ja kunhan kameran löydät nii paranee varmasti.

    VastaaPoista