torstai 24. heinäkuuta 2014

MH17

Mietin jo eilen että olisin kirjoittanut tästä aiheesta, koska se kosketti ainakin itseäni ja monia muita hollantilaisia. En ole varma miten paljon asiasta on Suomessa ollut puhetta, mutta ainakin netistä uutia asiasta on löytynyt paljonkin. Minä kun vieläkin luen uutiseni mieluiten suomeksi.

Jos ette jo arvanneet niin tosiaan kyseessä on Malaysian Airlinesin lento MH17. Minultakin on muutama tuttava kysynyt että jso mahdollisesti tunsin jonkun uhreista ja millainen tunnelma täällä on. Ei, en tuntenut ketään uhreista eikä myöskään kukaan tuttavistani jos nyt ei joitain tunnettuja henkilöitä lasketa. Liput ovat olleet puolisalossa kaikkialla, mutta muuten ei mitään erikoista katukuvassa näy. Kuitenkin eilen kaduilla oli aika hiljaista ja melkein kaikki tuntuivat olevan katselemassa ruumiiden paluuta kotimaahan. Minunkin työ keskeytyi puoleksi tunniksi, jolloin minä, vanhus ja perehdyttäjäni katselimme hiljaisena televisiosta ruumiiden kantoa ruumisautoihin. Täytyy kyllä sanoa että se oli mielestäni todella kaunista vaikkakin surullista. En tietenkään ymmärtänyt mitään selostuksesta ja kulutinkin aikaani pohtien mistä armeijan osastosta mikäkin ryhmä oli ja tunnistin kaikki rajavartiostoa lukuunottamatta(jos edes oikea nimitys suomeksi).



Venäjän ja Ukrainan tilanne on ollut melkein viikottainen puheenaihe minun ja poikaystäväni välillä ja pitkään. Nyt se on ruvennut tietenkin kiinnostamaan entistä enemmän ja jännityksellä seuraamme mitä tulee tapahtumaan. Monenlaisia spekulaatioita sitä aina päässä tulee pyöriteltyä, mutta todellisuus on aina mielenkiintoisempi. On vain harmi etten ymmärrä uutisia koska niistä voisin saada kattavamman kuvan kun netissä eri lehtien sivuilla sekkaillessani. Ehkä pitäisi internetistä yrittää löytää suomalaiset uutiset kattamaan tiedonnälkääni. Muutenkin olisi mielenkiintoista tietää paremmin mitä siellä kaukana kotimaassa tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti